Frizerka i kreativnost

Dijelim blog o kreativnosti nastao u suradnji s mojom frizerkom…

KREATIVKA IZ SUSJEDSTVA

Gledajući oko sebe, stalno vidim ljude koji spremno nešto poduzimaju i time si kreativno ispunjuju i vrijeme i život. Nikako ne mislim da je to povlastica samo dana nekim određenim ljudima, ali vrijednima i željnim nadogradnje svakdnevnice, svakako.
Tako u mojem susjedstvu djeluje jedna kreativka, Ljiljana Perharić, koja je u svojem poslovnom prostoru “vrijeme između kupaca” iskoristila izrađujući male poklončiće i rukotvorine.
Zamolila sam je da napiše par riječi o kreativnosti i svojem ručnom radu i evo što nam je napisala.
“Prije nekoliko dana izluđena ponašanjem svoje kose odlučila sam posjetiti svoju frizerku. Ah, sigurno znate kad je u jednom prostoru više žena tu se otvaraju razne teme i shvatila sam da je ona opet na svojoj nekoj edukaciji(moram iskreno priznati da nisam sto posto sigurna što je u pitanju) i moram reći da sam se često upitala kad to stigne i kak ima volje, ali da sad ne bi ispalo samo da ju hvalim neću više o tome. Zapravo zamolila me da napišem par riječi o kreativnosti i svojem ručnom radu za njen novi blog.

Dobro je što sam imala nekolika dana za razmišljanje,jer pomalo sam ostala zatečena tim pitanjem, nikad nisam o tome razmišljala i da sam morala odgovoriti na prvu što je za mene kreativnost ne bih se snašla…i tako danas biciklirajući na posao shvatim! Moja kreativnost (hvala Ljiljana što si me ubrojila u te osobe) za mene je višestruka SREĆA!!!, sreća od početka, znači od onog trenutka kad počnem razmišljati što bih mogla napraviti, ili za nekoga aranžirati, pa do izrade same ideje i onih slatkih muka gdje što staviti, kako okrenuti motiv,gdje zalijepiti, kako formirati špagicu, do onog trenutka kad shvatim da je to to i da više ništa ne treba dodati i sam pogled na moj rad me ispunjava zadovoljstvom.          Naravno, najveća sreća je kad to mogu podijeliti s nekim dragim osobama, vidim zadovoljan osmjeh kod onog kome sam poklon namjenila, ali ništa mi nije manje važno i moje osobno zadovoljstvo kad radim bez određenog cilja po svojoj zamisli.”

srdačan pozdrav, Ljilja

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s