Sunce, kiša i kako napraviti najbolje fotke

Pa za poludit’ mi je od ove kiše i ovog vremena. Spremim se za jedno onda moram raditi nešto drugo. Dobro je poznato su najbolje slike na prirodnom svjetlu, znači kad je sunčano, ali negdje u hladu da nema velike sjene.Pošto mi sunce prijepodne tuče u vrata gdje najviše slikam, većinu slika napravim popodne.Gospođa Mira iz Domaće radinosti MIroslava Tribuson donijela mi je nekoliko svojih prekrasnih aranžmana i slika pa sam htjela danas popodne to poslikati, ali naravno ništa od toga jer pada kiša.Pa da ubijem vrijeme evo par stvarčica koje je potrebno znati da bi se dobile dobre slike.

OSVJETLJENJE

Gdje god je moguće koristite prirodno svjetlo.Stavite predmet na svjetlo mjesto, ali pripazite na sjene.Najbolja varijanta je sunčan dan i mjesto u hladu ili oblačno vrijeme. Ako morate slikati unutra bilo bi dobro da imate dva svjetla zbog izbjegavanja sjene, a u jednom postu sam našla i primjer kutije za slikanje koju možete sami izraditi. Bljeskalicu nitko ne preporuča.

PODLOGA

Podloga treba biti što jednostavnija, najbolje su bijela ili siva podloga.Čak i ako snimate u prirodnom okruženju učinite to jednostavno, da vam podloga ne pojede vaš rad.

SLIKAJTE PUNO SLIKA – OMOGUĆITE SI IZBOR

Napravite mnogo snimki iz različitih kuteva i pozicija, na različitim podlogama tako da možete izabrati najbolje snimke. Ponekad mi se dogodi da u brzini napravim samo nekoliko snimaka, a onda zaključim da mi nijedna slika nije dovoljno dobra pa moram sve postavljati ispočetka, pa da bi to izbjegli slikajte i po 30 slika jedna će sigurno biti to je to!!

Nisam ni ja baš neki stručnjak, puno puta ni sama nisam zadovoljna svojim slikama, ali malo po malo nadam se da će sve biti bolje.

Čak i sada kad biram ove slike da pokažem za usporedbu one koje su slikane na suncu, unutra i vani nisam sigurna da li sam odabrala baš one najbolje, ali tko radi taj i griješi nadam se da ćete mi za male nesavršenosti progledati kroz prste….

u prostoriji….zdjelice slikane unutrazdjelice sklika na suncuna suncu…..

vani u hladuslikano vani u hladu

detalj na zdjelici od špage ukrasna mašnajedan detalj na zdjelici od špage

zdjelice od špage slikane vani u hladuzdjelice od špage vani u hladu

srdačan pozdrav

Ljiljana 🙂

Jedna misao o “Sunce, kiša i kako napraviti najbolje fotke

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s